Ruim 70 jaar tafeltennis en gezelligheid in Culemborg

2024 Januari | kampioenen gehuldigd

Twee najaarskampioenen bij Gispen

Twee tafeltennisteams van Gispen zijn kampioen geworden in de najaarscompetitie 2023. Wedstrijdsecretaris Jos Voss heeft  namens het bestuur een kleine attentie aan de kampioenen overhandigd. Gerard Schook is op 14 januari clubkampioen geworden en neemt de beker over van Max de Jong.

Gispen 3 is zeer overtuigend kampioen geworden in de 3e klasse van de najaarscompetitie 2023. De voorsprong op nummer 2 Woerden is liefst 12 punten. Farley Dams legt met een indrukwekkend winstpercentage van 86 beslag op de eerste plaats in het individueel klassement. De winstpercentages van de overige drie spelers – Dick Hakkert, John van Tuyl en Wout Janssen – ontlopen elkaar niet veel en liggen tussen 65 en 71. Komend seizoen gaat het team in de 2e klasse spelen. Daarbij zal het team het voor het grootste deel zonder Farley Dams moeten doen. Hij gaat na enkele wedstrijden voor een langere tijd naar het buitenland. Dit geeft een extra uitdaging voor de overige teamleden.


# wedstrijden

# gewonnen

Winst %

Farley Dams

14

12

86 %

Dick Hakkert

24

17

71 %

John van Tuyl

20

14

70 %

Wout Janssen

20

13

65 %

Ook de voorsprong van Gispen 4 op de naaste belager SVE is ruim: 8 punten. André de Beus maakt zijn rol als aanvoerder waar. Met een winstpercentage van 78 is hij de nummer 2 van het individueel klassement, vlak achter de koploper (79%). Ook de overige teamleden – Henk Rabbers, Willem Arisse en Tanya van der Sluis – laten behoorlijke winstpercentages zien, variërend van 67 tot 73. Gispen 4 gaat nu 2e klasse spelen. Handhaving in die klasse wordt de belangrijkste uitdaging. Dat zal dan zonder Henk Rabbers moeten gebeuren die besloten heeft voorlopig zijn competitie-batje aan de wilgen te hangen.


# wedstrijden

# gewonnen

Winst %

André de Beus

27

21

78 %

Henk Rabbers

15

11

73 %

Willem Arisse

27

18

67 %

Tanya van der Sluis

18

12

67 %


2024 Januari | Clubkampioenschap

Gerard Schook verrast Max de Jong in finale en pakt titel

Waar iedereen eerlijk gezegd rekende op titelprolongatie van meervoudig clubkampioen Max de Jong, was het Gerard Schook die de finale even verrassend als overtuigend naar zich toetrok. Hij leverde alleen de eerste game in en won de finale met 4-1.

Op 14 januari werden de clubkampioenschappen gespeeld. 23 deelnemers speelden in 3 poules om het felbegeerde kampioenschap.
Poule A
Gerard en Max wonnen al hun partijen en bewaarden hun onderlinge duel voor de finale. Max ging als favoriet de finale in en domineerde ook vanaf het begin. Gerard was, zoals hij het na afloop zou zeggen, 'aan het zoeken' en vond de winnende tactiek: op het lichaam en de backhand van Max spelen. Die laatste slag liep totaal niet, waardoor Gerard vanaf de tweede game het initiatief overnam en dat niet meer uit handen gaf. Jeroen van den Berg eindigde op onderling resultaat op de 3e plek, ten koste van Jan Willem Pels, André de Beus en Laurens 't Hardt, die op een gelijk aantal punten eindigden.
Poule B
In poule B was de naam van Jo Marinussen verrassend te noemen. Hij verloor in de voorronde nipt van Jurriën Oude Wansink, maar kreeg van de organisatie alsnog een plek in de tweede groep. Daarin won hij geen partij, maar maakte hij het onder andere zijn zoon knap lastig. Jurriën leek de verrassing te gaan worden door een knappe zege op Maurice Bovens. Die won echter al zijn overige partijen en won daardoor de groep, voor Bart (die alleen van Maurice verloor) en Jos Voss.
Poule C
De derde poule werd gewonnen door Sjon Rink, die komend voorjaarsseizoen zijn debuut maakt in de competitie. Hij hield Johan de Mari achter zich. Guido van Eeden werd derde.

2023 Juli | overlijden

Erelid Cor Borgstijn (87) overleden

Op 17 juli is Cor Borgstijn op 87-jarige leeftijd is overleden.

Cor is jarenlang lid geweest van TTV Gispen en vanwege zijn verdiensten voor de club benoemd tot erelid.
Op de rouwkaart staat de tekst:
'Tot het laatst toe had hij de regie in eigen hand,
maar is hij door zijn lichaam in de steek gelaten.
Mijn lieve man, (schoon)vader en onze geweldige opa
is vredig van ons heengegaan.'
Wij wensen de familie en dierbaren van Cor veel sterkte toe met het verlies.

2023 Juli | beker

Bekerteam schrijft historie met eerste eindzege ooit

Met een sensationele 10-4 overwinning in en tegen Hilversum hebben de tafeltennissers van TTV Gispen voor het eerst in de historie de beker gewonnen.

Het seizoen was al geslaagd met het bereiken van de finale, maar dit was de kers op de taart. Gesteund door veel supporters in de zaal, maar ook op afstand, want er was een heuse livestream, begon Gispen onbevangen aan de finale. Maurice Bovens, Michel Cost, John van Tuyl en Jo Marinussen zagen elke ronde na de groepsfase als bonus en bekerwinst zou een bizarre bekroning betekenen.

Voorsprong
De spelers van Hilversum 5 waren allemaal een stuk sterker dan die van Gispen, waardoor er in dit handicaptoernooi elke partij een flinke voorsprong voor de bezoekers op het bord kwam. Na de eerste vier enkelspelen had Gispen al een 3-1 voorsprong genomen. Dit verschil werd vanaf 5-3 uitgebouwd naar vier punten, toen Cost en Bovens beiden hun partijen wonnen: 7-3. Dit verschil stond twee duels later nog steeds en dus kon Gispen het klusje al snel afmaken.

Constant presteren
Cost won zijn derde partij van de avond en deed daarmee wat hij al het hele bekertoernooi doet: constant en goed presteren. Hetzelfde geldt voor Bovens, die in zijn 2e game twee punten voor het kampioenschap kreeg, maar de game alsnog verloor. In de beslissende game bleef hij, zoals vaker, ongelofelijk rustig op de belangrijke momenten. Op 20-9 zag hij de bal aan zijn kant over de tafel vliegen, waarmee hij wist dat de buit binnen was.

Het thuispubliek was stil en de Culemborgse delegatie vierde het feestje. Jo Marinussen nam bij afwezigheid van zijn zoon en aanvoerder Bart de beker in ontvangst. Een fraaie geste van zijn teamgenoten: het is pas zijn eerste volledige jaar als competitiespeler. Medailles waren er daarnaast voor Sander van den Berg en Henk Rabbers, die eerder ook hun opwachting maakten in het bekertoernooi.

2023 Mei | Interne competitie

André prolongeert titel

Aan het einde van het tafeltennisseizoen is ook dit jaar weer een “interne competitie” georganiseerd bij Gispen. Daarbij spelen de leden op 5 maandagavonden om een felbegeerde wisseltrofee en om ‘eeuwige roem’. 

André de Beus  bewijst daarbij weer eens zijn reputatie als ‘cup fighter’ en sleept voor de derde keer de beker in de wacht. Na de voorlaatste wedstrijdavond kon hij al niet meer ingehaald worden door zijn belagers. De strijd om de plaatsen twee, drie, vier en vijf was tot het laatste moment ongekend spannend, waarbij uiteindelijk het onderlinge resultaat de doorslag gaf.

#1 André de Beus

#2 Jelle Wester
#3 Laurens ‘t Hardt
#4 Michel Cost
#5 Gerard Schook
#6 Martin Bonouvrie
#7 Rob te Boekhorst
#8 Roland de Hoog

2023 Mei | competitie

GISPEN ZET KAMPIOENEN IN HET ZONNETJE

Bij tafeltennisvereniging Gispen zijn verschillende kampioenen gehuldigd. Gispen 2 is met een grote voorsprong kampioen geworden in de voorjaarscompetitie 2023.

Gispen 2 is zeer overtuigend kampioen geworden in de 2e klasse van de voorjaarscompetitie 2023. De voorsprong op nummer 2 SHOT is liefst 14 punten. Ook in het individueel klassement is de overmacht goed zichtbaar. Laurens ’t Hardt en Michael Havelaar leggen beslag op de eerste twee plekken van het individueel klassement met indrukwekkende winstpercentages van respectievelijk 93 en 77. Rob te Boekhorst wint 67% van zijn wedstrijden en sprokkelt 10 punten bij elkaar. Ook Ronnie Wansing en Marlijn van den Berg dragen bij aan het kampioenschap met in totaal 6 winstpartijen. Komend seizoen gaat het team in de 1e klasse spelen. Daarbij komt clubkampioen Max de Jong het team versterken waardoor we met extra vertrouwen de nieuwe competitie tegemoet kunnen zien


#wedstrijden

#gewonnen

Winst %

Laurens

27

25

93 %

Michael

30

23

77 %

Rob

15

10

67 %

Ronnie

9

5

56 %

Marlijn

6

1

17 %
2023 Januari | competitie

TWEE KAMPIOENEN IN NAJAARSCOMPETITIE 2022

Twee Gispen-teams zijn in de najaarscompetitie 2022 kampioen geworden in hun klasse. In de komende voorjaarscompetitie gaan beide teams het een klasse hogerop zoeken. Wedstrijdsecretaris Jos Voss heeft  namens het bestuur een kleine attentie aan de kampioenen overhandigd.

Gispen 7 is met grote overmacht kampioen geworden in de 6e klasse. De voorsprong op nummer 2 Maarssen is liefst 26 punten. Ook in het individueel klassement is de overmacht goed zichtbaar. Jan, Sonja en Jurriën leggen beslag op de eerste drie plekken van het klassement. Jan en Sonja verliezen ieder slechts 1 wedstrijd en Jurriën slechts 2. Ook het winstpercentage van Leo (70%) is voor zijn doen zeer indrukwekkend. Komend seizoen gaat het team in de 5e klasse ballen.


#wedstrijden

#gewonnen

Winst %

Jan

15

14

93 %

Sonja

14

13

93 %

Jurriën

14

12

86 %

Leo

20

14

70 %

In de poule van Gispen 8 blijft het lange tijd spannend. Pas op de laatste speelavond valt de beslissing over het kampioenschap. Het Gispen team wint dan ruim van rivaal SVE (8-2) en eindigt op de eerste plaats met een voorsprong van 7 punten. Net als Gispen 7 promoveert het team naar de 5e klasse. Johan en John worden eerste en tweede in het individueel klassement met indrukwekkende winstpercentages van bijna 90%. Door een blessure van Helmut komt Jo het team in de loop van het seizoen versterken. Hierdoor kan het team ook als de 3 J’s het land in. Jo wint in zijn eerste competitieseizoen ruim 40% van zijn wedstrijden. Het winstpercentage van Ron is wat lager (33%) maar ook de door hem bijeengesprokkelde punten zijn belangrijk voor het kampioenschap. Helmut komt vanwege een blessure niet in actie. 


#wedstrijden

#gewonnen

Winst %

Johan

18

16

89 %

John

24

21

88 %

Jo

9

4

44 %

Ron

18

6

33 %

Helmut

0
2023 Februari | overlijden

Oud-voorzitter Ruud Peters (76) overleden

Op 20 februari is heel onverwacht Ruud Peters op 76-jarige leeftijd overleden. Ruud was jarenlang voorzitter van Gispen, erelid van de vereniging en oud club- en teamgenoot. Belangrijker nog: hij was een goede vriend. In de bijlage de rouwkaart. Jos Voss en Ralph Vermeulen beschrijven hieronder hoe zij zich Ruud zullen herinneren.

“Wij hebben Ruud goed gekend en lange tijd met hem in diverse Gispen teams gespeeld. Wedstrijden spelen met Ruud was een feest. Altijd goed gehumeurd en nooit verlegen om een (vaak schuine) mop of een sterk en leuk verhaal. Meestal wist hij ook de tegenstanders mee te krijgen in zijn humor, waardoor de sfeer achter de tafel en na afloop in de bar prima was. Ruud kon niet alleen moppen en verhalen vertellen, maar ook heel aardig tafeltennissen. Na een gescoord punt – vaak met de backhand – wist hij dan te vertellen dat hij ‘de snelste backhand van het circuit had’.
Met Ruud hebben we diverse internationale tafeltennistoernooien bezocht, in verschillende (buiten)landen. De tegenstand op die toernooien was voor ons enkele bruggen te ver. Zo werden we eens volledig weggeslagen door een internationaal team in de eerste wedstrijd, waarna de tegenstanders doodleuk meldden dat ze de bij volgende wedstrijd het batje in de goede hand zouden gaan houden… Het gebrek aan punten, bekers en eretitels mocht de pret niet drukken. Voetballers hebben het vaak over de ‘derde helft’. Wij hadden een ‘zesde set’, waarbij de eettafels goed gevuld waren, de drank rijkelijk vloeide en Ruud optrad als gang- en sfeermaker. Dat waren nog eens tijden…
Ook na het vertrek van Ruud bij Gispen zijn de contacten warm gebleven. Zo organiseerde Ruud bij zijn nieuwe club in Appingedam (Groningen) jaarlijks een OTC (Old Timers Club)-toernooi. Daar gingen we dan met enkele Gispenleden heen. Vooral om Ruud weer eens te ontmoeten en te genieten van zijn humor en verhalen. Na afloop stond er dan een gezellig etentje met Ruud en zijn vrouw Corry op het programma. Bijvoorbeeld bij een Egyptisch restaurant waarbij Ruud dan voorstelde om een ‘kameel te gaan oppeuzelen’. Naast vlees had dat restaurant ook voldoende drank. Gelukkig was er van tevoren een BOB benoemd…. Het was vroeg opstaan, laat naar bed en veel kilometers afleggen, maar we kwamen met een brede glimlach op het gezicht terug. Omgekeerd kwam Ruud wel eens het OTC-toernooi van Gispen opvrolijken. Vorig jaar september was hij er nog bij. Achteraf de laatste keer…
Wij zullen hem missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Corry, zijn zoon Maikel (die ook nog bij Gispen heeft gespeeld) en naar de overige familie.”


2023 Januari | interview Roland de Hoog

‘SAMEN DE TAFELTENNISSPORT AANTREKKELIJK MAKEN’
NIEUWE VOORZITTER WIL TTV GISPEN NIEUWE IMPULSEN GEVEN

Wie wil er nog voorzitter van een tafeltennisvereniging worden? Tafeltennis is toch een krimpsport? Een ijsschots op weg naar de evenaar. Roland de Hoog denkt er heel anders over en gaat TTV Gispen leiden en van nieuwe impulsen voorzien. Wat kan deze vastgoedmanager uit de retail gaan betekenen voor de vereniging?
Door: Jos Voss

Roland de Hoog (53) is vanaf 1 januari jl. de nieuwe voorzitter van de Culemborgse tafeltennisvereniging Gispen. Hij neemt het stokje over van Jan van der Heiden. Roland werkt als vastgoedmanager bij Carpetright, een retailer in vloeren. Hij is verantwoordelijk voor het verbeteren en optimaliseren van de winkelportefeuille in Nederland (88 winkels) en België (22 winkels). Daarvoor had hij een vergelijkbare functie bij meubelretailer Seats & Sofas.

Je hebt een drukke baan en toch pak je de voorzittershamer op. Waarom?

“Ik ben erg betrokken bij wat ik doe en bij de mensen in mijn omgeving. Zo heb ik geholpen bij het organiseren van een interland bij Gispen toen ik nog niet eens lid was. Waarom? Omdat iemand die ik goed ken mij dat vroeg. Nu ik wel lid ben, is die betrokkenheid alleen maar verder toegenomen. Verder ben ik in mijn Seats & Sofas tijd voorzitter geweest van een winkeliersvereniging voor een locatie in Eindhoven waar veel moest gebeuren. Die rol lijkt in veel opzichten wel op het leiden van een sportvereniging. Ik vond het leuk om dat te doen en dit sterkt me in het idee dat ik de functie bij Gispen aankan. Als je eigenwijze retailers in het gareel krijgt, dan gaat het met tafeltennissers ook wel lukken, hahaha…”

Terug naar je drukke baan. Wat bracht je ertoe om juist in de retailsector als vastgoedmanager aan de slag te gaan?

“Ik heb wel affiniteit met retail en met winkels. Verder lagen er ambitieuze plannen om mee aan de slag te gaan. Toen ik in 2001 begon bij Seats & Sofas had het bedrijf nog maar een beperkt aantal winkels in Nederland en België. Dat winkelbestand hebben we flink uitgebreid waarbij we ook nog in Duitsland winkels zijn gaan openen. Ook bij Carpetright moet er veel gebeuren: vergroten of verkleinen van winkels, upgraden van bestaande winkels en het zoeken van nieuwe locaties. Ik ben niet iemand die op de winkel past, om in de beeldspraak van de retail te blijven, maar wil juist werken aan grote uitdagingen.”

Dat wordt dan wel even wennen in de tafeltenniswereld. Tafeltennis is niet bepaald een groeiende sport met grote ambities.
“In mijn werk kijk ik wat het beste is voor mijn bedrijf. Ook bij Gispen geldt: wat is het beste voor de vereniging en hoe kunnen we dat realiseren. Dat hoeft niet perse groei te zijn. Ik wil graag een bijdrage leveren aan een betere vereniging. Dat is mijn ambitie.”
Wat zijn jouw sterke punten en hoe kunnen die Gispen gaan helpen?
“De kern van mijn functie als vastgoedmanager is het analyseren van de eisen die gesteld worden aan locaties, die vertalen naar vastgoedeigenaren, samen de goede locatie vinden en daarover voortdurend blijven communiceren. Analytische vaardigheden, goed kunnen luisteren, communiceren en samenwerken zijn daarvoor essentieel. Ik denk dat die zaken ook belangrijk zijn om de uitdagingen bij Gispen op te pakken.”

Tafeltennis is geen groeisport. Het aantal NTTB leden (tafeltennisbond) daalde van ruim 24.000 in 2015 naar bijna 22.000 eind 2021 (-10%). Het beeld bij Gispen is vergelijkbaar. Hoe kijk je daar tegenaan?
“Veel jonge spelers willen beroemd worden in hun sport en gaan voetballen in de hoop om ooit bij Barcelona te kunnen spelen. Vrijwel niemand droomt ervan om een tafeltennistopper te worden. Dat is een nadeel voor de tafeltennissport en leidt ertoe dat veel jeugdleden uiteindelijk toch voorrang geven aan voetbal. De kunst is om juist de sterke punten van tafeltennis te benadrukken: een brede sport die weinig drempels kent en tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Vrijwel iedereen kent tafeltennis, heeft het wel eens ergens gespeeld, bijvoorbeeld in de kantine op het werk of op de camping en heeft er een positief beeld bij. Je kunt de sport altijd spelen, ongeacht je fysieke gesteldheid, spelniveau of leeftijd. De doelgroep is daarmee vrij breed en we kunnen ook mensen op meerdere momenten in hun leven ‘verleiden’ om te gaan tafeltennissen.

Kun je dit wat concreter maken met wat voorbeelden?

Denk bijvoorbeeld aan iemand die tot zijn 15e heeft getafeltennist, daarna is gaan voetballen en op zijn 35e het tafeltennisbatje weer oppakt. Of een wat oudere man of vrouw die tijd over heeft, meer wil gaan bewegen en weer gaat tafeltennissen.

Zie je een parallel met de retailsector?
Ja, het lijkt inderdaad wel wat op de retailsector. Retailers maken een winkelformule, benoemen de sterke punten daarvan en proberen zo klanten te trekken. Op die manier moeten we de tafeltennissport en de vereniging Gispen aantrekkelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Net als in de retailsector is het belangrijk dat we dit samen doen. De voorzitter kan het niet in zijn eentje. Als ik het zo bekijk, is dus niet zo gek dat Gispen een voorzitter in de retailsector heeft gezocht en gevonden, hahaha…”


2022 Juni | toernooien

Familietoernooi groot succes

Maandag 27 juni is ons jaarlijkse familietoernooi weer gespeeld. Met twaalf teams was het behoorlijk bezet. Voor het eerst mochten senioren nu ook meedoen met een volwassen teamgenoot. De “regel” dat een Gispenlid met een niet Gispenlid speelde bleef wel gehandhaafd. Al met al begreep iedereen prima dat het plezier het belangrijks was en er werd dan ook sportief gespeeld.

De eerste plaats was voor Andre met zoon Sander. Tweede plaats Helia met vader Cees en derde plaats voor Leo met kleinzoon Levi.
Zoals altijd had ieder team twee prijzen ingeleverd en in volgorde van einduitslag mocht iedereen een prijs uitzoeken.
Volgend jaar 19 teams?

 • Familietoernooi 2022 (10)
 • Familietoernooi 2022 (11)
 • Familietoernooi 2022 (15)
 • Familietoernooi 2022 (14)
 • Familietoernooi 2022 (13)
 • Familietoernooi 2022 (1)
 • Familietoernooi 2022 (12)
 • Familietoernooi 2022 (16)
 • Familietoernooi 2022 (17)
 • Familietoernooi 2022 (18)
 • Familietoernooi 2022 (19)
 • Familietoernooi 2022 (5)
 • Familietoernooi 2022 (4)
 • Familietoernooi 2022 (3)
 • Familietoernooi 2022 (2)2022 Juni | competitie

Gispen 2 kampioen tijdens najaarscompetitie

Gispen 2 is in de voorjaarscompetitie 2022 kampioen geworden in de tweede klasse. In de komende voorjaarscompetitie gaat het team daarom weer in de eerste klasse spelen. Wedstrijdsecretaris Jos Voss heeft namens het bestuur een kleine attentie aan de kampioenen overhandigd.

Het bleef lang spannend in de poule van Gispen 2. Uiteindelijk bleven de Gispenaren 2 punten voor op de belagers uit Hilversum. Eigenlijk was de voorsprong iets groter want het onderling resultaat was in het voordeel van Gispen. Laurens werd overtuigend eerste in het individueel klassement met een mooi winstpercentage van 85. Ronnie won hetzelfde aantal wedstrijden (23), maar speelde er meer (30). Zijn winstpercentage van 77 was goed voor een derde plek in het individueel klassement. De prestaties van Marlijn bleven deze keer wat achter bij die van haar teamgenoten. Echter: ook de door haar bijeen gesprokkelde punten hebben een bijdrage aan het kampioenschap geleverd.


# wedstrijden

# gewonnen

winst %

Laurens

27

23

85 %

Ronnie

30

23

77 %

Marlijn

15

2

13 %2022 Maart  | bestuur

Belangrijke bestuurswijzigingen op komst: voorzitter én secretaris treden terug

Het zal niet iedereen ontgaan zijn de laatste week, maar achter de schermen is hard gewerkt om twee ontstane vacatures binnen het bestuur van TTV Gispen op de juiste manier in te vullen. Eind januari werd duidelijk dat zowel voorzitter Jan van der Heiden als secretaris Bart Marinussen zich niet herkiesbaar zouden stellen bij de eerstvolgende algemene ledenvergadering (ALV) in september/oktober dit jaar. Inmiddels is zowel voor de functie van voorzitter als voor die van secretaris een geschikte kandidaat gevonden. Roland de Hoog is bereid vanaf 1 januari 2023 de voorzittershamer over te nemen. Henk Rabbers is tijdens de ALV verkiesbaar als nieuwe secretaris.

Jan van der Heiden is eind dit jaar alweer acht jaar voorzitter van TTV Gispen: “In deze acht jaar hebben we met het bestuur vele mooie dingen gerealiseerd. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwe vloer, de renovatie van de kantine, maar ook een nieuwe doelgroep: 50 plus. Daarnaast hebben we de ledenaantallen redelijk constant kunnen houden. Helaas zijn er ook zaken minder goed gegaan, bijvoorbeeld de ledenontwikkeling bij de jeugd. De laatste twee jaar heeft vooral in het teken gestaan van COVID en dit was voor ons als bestuur geen makkelijke periode met veel maatregelen die niet altijd goed zijn gevallen.” Jan geeft aan dat dit een mooi moment is voor een opvolger: “Ik merkte aan mijzelf dat ik deze periode niet altijd zin had om te tafeltennissen en dat mijn motivatie als voorzitter om nieuwe zaken op te pakken afnam. Dit was dan ook de belangrijkste reden om te stoppen als voorzitter. Daarnaast is het voor de club ook goed als er na acht jaar nieuw en vers bloed komt in het bestuur.” Als de ALV er mee instemt, is Roland de Hoog (foto) per 1 januari 2023 de opvolger van Jan. Roland had bij de overige bestuursleden unaniem de voorkeur, en ook bij Jan zelf: “Ik ben blij dat we in Roland een zeer geschikte opvolger hebben gevonden die ook zeer regelmatig bij de club is en ook erg betrokken is met onze vereniging. Tot 1 januari blijf ik mijn rol als voorzitter zo goed als mogelijk vervullen.”

Secretaris
Het invullen van de vacature voor secretaris was de tweede puzzel voor het bestuur. Ook Bart Marinussen is dit jaar acht jaar actief binnen het bestuur van TTV Gispen. De laatste 3,5 jaar als secretaris. “Ik kan me aansluiten bij de woorden van Jan: ik heb het al die tijd met plezier gedaan en zie ook dat we de vereniging in een moeilijke periode prima draaiende hebben kunnen houden. Voor mij was de open dag die we samen met de andere sportverenigingen van sporthal Interwey hebben georganiseerd een hoogtepunt.” Ook voor Bart weegt zijn persoonlijke motivatie zwaar mee in het besluit op zoek te willen naar een opvolger: “Ik was erg blij met de introductie van het dagelijks bestuur, waardoor we efficiënter besluiten zijn gaan nemen. Zeker in coronatijd konden we hierdoor snel anticiperen op de maatregelen die invloed hadden op onze vereniging. De verantwoordelijkheid voor het coronabeleid en de impact van deze maatregelen voor onze leden, betekenden wel dat beslissingen vaak persoonlijk op mij afstraalden. Wat zeker niet terecht, maar wel begrijpelijk was. Het heeft mijn keuze om te stoppen wel versneld. Daarnaast word ik binnenkort voor het eerst vader, dus liggen mijn prioriteiten sowieso elders.” Bart blijft actief binnen de vereniging voor de PR en de website en sluit een bestuursfunctie over een aantal jaren niet uit. Gelukkig is Henk Rabbers (foto) snel bereid gevonden om vanaf de ALV de rol van secretaris over te nemen. Ook hij stond bij de (kandidaat)bestuursleden bovenaan het lijstje voor deze functie. Bart: “Ik hoop dat zowel Henk als Roland het vertrouwen en begrip van de leden krijgt en dat zij ook in moeilijke tijden gesteund worden door de leden.”

Stemming tijdens ALV + kandidatuur overige leden
Binnenkort bepalen we als bestuur een datum waarop de ALV zal worden gehouden. Meestal is dit op een vrije avond tijdens de najaarscompetitie, in september of oktober. Dan zijn de leden aan zet en kunnen zij bepalen of de voorgedragen kandidaten ook daadwerkelijk toetreden tot het bestuur. Zou je zelf graag een rol hebben binnen het bestuur en je kandidaat willen stellen als voorzitter, secretaris of een hele andere rol? Maak dit dan kenbaar in een reactie op deze mail, of spreek één van de huidige bestuursleden aan. In dat geval kunnen onze leden in een stemming bepalen wie er tot het bestuur toetreden. In ieder geval betekenen deze wijzigingen dat er de nodige verversing is binnen ons bestuur, wat – zoals Jan al aangaf – positief kan uitpakken voor onze vereniging. De overige bestuursleden blijven aan. Dit zijn penningmeester Sander van den Berg, wedstrijdsecretaris Jos Voss en coördinator jeugd Ralph Vermeulen.


2022 Maart | competitie

Kampioenen najaar gehuldigd

De najaarscompetitie 2021 was voor Gispen zeer succesvol. Drie van de twaalf Gispen teams zijn kampioen geworden, inclusief het jeugdteam. Deze teams gaan in de komende voorjaarscompetitie in een hogere klasse spelen. Wedstrijdsecretaris Jos Voss heeft tijdens de Clubkampioenschappen van 6 maart jl. namens het bestuur een kleine attentie aan de sportieve helden overhandigd.

Gispen 5 werd met grote overmacht kampioen in de 4e klasse en promoveert naar de 3e klasse. De voorsprong op nummer 2 Tielse TC was liefst 23 punten waarbij er geen 10 maar 9 wedstrijden zijn gespeeld. De competitie is immers 1 wedstrijd voor het einde gestaakt door de lockdown. Max en Michael legden beslag op de eerste twee plekken in het individueel klassement met een ‘perfect score’ van 100%. Kai is 5e geworden in dat klassement, maar de nummers 3 en 4 deden maar 1 keer mee waarbij ze wel hun drie wedstrijden wonnen en dus een score van 100% noteerden. Ralph won de helft van zijn wedstrijden en had daarnaast veel waarde als coach van dit jonge team. Yannick leverde met zijn 7 punten (39%) ook een bijdrage en Helia deed een wedstrijd mee en speelde ook een aantal dubbels.


# wedstrijden

# gewonnen

winst %

Max

21

21

100 %

Michael

18

18

100 %

Kai

15

12

80 %

Ralph

6

3

50 %

Yannick

18

7

39 %

Helia

3

1

33 %

In de 6e klasse werd Gispen 7 kampioen met 4 punten meer dan belager UTTC. Daarbij heeft Gispen 1 wedstrijd minder gespeeld dan UTTC waardoor de echte voorsprong veel groter is. Het team bewijst maar weer eens de stelling dat ‘spelers wedstrijden winnen en teams kampioen worden’. Sonja en Jan werden ‘slechts’ 3e en 4e in het individueel klassement met respectabele winstpercentages van 92 en 86. De nummers 1 en 2 in dit klassement hadden een hoger winstpercentage maar hun teams werden geen kampioen. Leo won ruim 50% van zijn wedstrijden; voor hem is gezelligheid belangrijker dan winst. Helmut scoorde een percentage van 31 en was vooral blij om blessurevrij door de competitie te rollen. In de komende voorjaarscompetitie blijft Helmut 6e klasse spelen. Jurriën neemt het stokje van hem over en gaat samen met Sonja, Jan en Leo kijken of de 5e klasse het plafond is of dat er nog meer in het vat zit.# wedstrijden

# gewonnen

winst %

Sonja

12

11

92 %

Jan

21

18

86 %

Leo

24

13

54 %

Helmut

16

5

31 %

Het jeugdteam van Gispen werd met 60 punten uit 8 wedstrijden kampioen in de 6e klasse. De voorsprong op nummer 2 VTV was 5 punten. Voor Ralph was het een bijzonder succesvol seizoen. Met zijn eigen team werd hij kampioen en dit jeugdteam coachte hij naar de 1e plek. Van Marco van Basten wordt gezegd dat ‘een goede speler nog geen goede trainer is’. Ralph bewijst dat dit wel mogelijk is. Ralph zal met deze combinatie wat minder verdiend hebben dan Marco. ‘Eeuwige roem’ is echter onbetaalbaar. Daan en Jorian eindigden op een gedeelde 2e plek in het individueel klassement en Boyd als nummer 5. Het winstpercentage van Marlieke was wat lager (62) maar ook haar 13 punten waren belangrijk voor het kampioenschap.# wedstrijden

# gewonnen

winst %

Daan

18

16

89 %

Jorian

18

16

89 %

Boyd

18

14

78 %

Marlieke

21

13

62 %


2022 Maart | toernooien

Max de Jong weer clubkampioen senioren

In een door de voorjaarsvakantie uitgedund deelnemersveld is Max de Jong opnieuw clubkampioen van TTV Gispen geworden. Door corona was het al twee jaar geleden dat er clubkampioenschappen werden gehouden en net als toen was Gerard Schook verliezend finalist. Martin Bonouvrie werd 3e in de A-poule.

In poule B pakte Jos Voss de titel, voor Helia Verkerk en Ralph Vermeulen. Poule C werd gewonnen door Johan de Mari. Ron van den Berg werd tweede, Jo Marinussen derde.

2022 Januari | Activiteitencommissie: wie komt helpen?


De afgelopen periode kon er weinig binnen en rond onze vereniging. Langzamerhand kan er steeds meer en we willen de komende periode dan ook meer aandacht besteden aan onze leden. Nu we weer normaal kunnen tafeltennissen, willen we ook weer een activiteitencommissie oprichten.

Deze commissie gaat zich bezighouden met het organiseren van toernooien en andere activiteiten. Nieuw is dat we dit niet alleen voor de senioren willen doen, maar dat deze commissie ook de activiteiten voor de jeugd gaat organiseren. Onze voorzitter Jan van der Heiden heeft Leo van de Bosch, Ron Wansing, Jeroen van den Berg, Helia Verkerk, Max Bladt en John Schippers bereid gevonden om zitting te nemen in deze commissie. Het zou mooi zijn als er nog twee leden bereid zijn, zodat taken beter verdeeld kunnen worden en het een ieder niet teveel tijd gaat kosten. Heb je belangstelling, laat dit dan Jan weten. (Stuur een app aan 06-53526794)